Angyal Púder
Dombóvári Edina sminkes és sminktetováló, kozmetika

Sminktetoválás

A sminktetoválás speciális pigmentek bőrbe juttatása mechanikai úton, speciális mikropigmentáló készülékkel. A sminktetoválás nagyjából 2-3 évig tart, így a divat és az egyéni ízlés változásának megfelelően időről-időre változtatható. De minden esetben körültekintően válasszuk szakembert. A sminktetoválásnak különböző területei vannak: szemöldöktetoválás, szemhéjtetoválás, szájtetoválás, orvosi-esztétikai tetoválás, hajtetoválás. Hogy mi a különbség a test tetoválás és a sminktetoválás között ? A test tetoválás az irha rétegig, sőt bőraljáig terjedhet,ezzel garantálva azt, hogy élethosszig tart, addig a sminktetoválás, csak a hámréteg legalsó sejtsoráig, a bazális rétegig terjedhet, így csak 2-3 évig marad bőrben. Miért is olyan fontos ez? Mert a kor előre haladtával az bőr megereszkedik, változik, nem olyanok lesznek a vonások,mint régen. Mindenkinek ajánlott, aki veleszületett és szerzett kozmetikai hibák korrigálását szeretné orvosolni, aki állandóan rohan és nincs ideje sminkelni. Aki egyszerűen szép szeretne lenni - a nap minden szakaszában , illetve az idő múlása  miatti elmosódott kontúrok újra rajzolását szeretné. A sminktetoválásnak vannak kizáró okai, ezért szükséges előtte egy személyes konzultáció. A második alkalom nem igazából javítása, inkább véglegesítése az első alkalomnak. Az első és a második alkalom között legalább 1 hónap, de maximum 3 hónapnak kell eltelnie. A sminktetoválást követően 2 hétig kerülni kell a szoláriumot, napot, szaunát, közös fürdőket. Az elkészült sminktetoválást otthon egy speciális utóápoló krémmel kell ápolni, mely megakadályozza a festék kilökődését a bőrből és gyorsítja a gyógyulást. Munkám során mindig a természetességre törekszem, a kevesebb néha több elvét követem. A sminktetoválás minden esetben egy szép, de diszkrét megjelenés alapjait adhatja meg. "Célom: megőrizni, amit a természet adott, pótolni, amit megtagadott és még szebbé tenni, ami már megadatott."

 

TUDNIVALÓK A PERMANENT MAKE UP ELJÁRÁSRÓL

Tartós, 1-3 évig tart, a szín fokozatosan halványodik el. Egyénenként változó fájdalomérzettel jár az elkészítés.

Színváltozás előfordulhat különböző kémiai és környezeti hatás következményeként. Ajaknál átlagosan 50%, szemnél és szemhéjnál 30%-a kiesik a betetovált festéknek a varral együtt. A képződő var átlagosan 4-10 nap elteltével esik le. Közvetlenül tetoválás után sötétebb a szín, gyógyulás után tompul, megközelítő szín 25 nap elteltével. Véglegesítésre (korrekció) a tetoválást követő 30- 90. nap között kerül sor, előre egyeztetett időpontban.

KIZÁRÓ OKOK

Terhesség. Menstruáció első 2 napján, ill. az azt megelőző 2 napban nem ajánlatos. Szülés után 3 hónapig, illetve szoptatási idő alatt. Bármely krónikus betegség esetén csak írásos szakorvosi engedéllyel (vesebetegség, májbetegség, cukorbetegség, daganatos betegség....). Bármilyen vírusos vagy bakteriális fertőzés (influenza, hepatitis B, AIDS, TBC...) Megfázás és lázas állapot. Lézeres szemöldök eltávolítás után csak 2 hónappal . Ajaktetoválásnál meglévő herpesz esetén, sugárkezelés alatt vagy azt követő 1,5 éven belül . Bármilyen rendszeresen szedett gyógyszer esetén csak orvosi engedéllyel . Penicillin tartalmú gyógyszer szedése (vérzékenyebbé tesz) - csökkenti a festék megmaradást. Véralvadást gátló gyógyszer szedése. Véraláfutás vagy duzzanat az adott területen. Rozáceás terület, véranyajegy, tűzfolt. Ciszta vagy bármely folyadékkal telt hólyag helyén. Gyullad bőrfelület, akne, ekcéma helyén. Cserepes ajak (csak szájtetoválásnál) Nagyon ráncos bőr. Műszempilla esetén szemhéjtetoválás nem végezhető.

ELŐTTE NEM SZABAD

Tartós szempilla vagy szemöldökfestés 2-3 napon belül. Fehérítő kozmetikai kezelés. Gyümölcssavas hámlasztás. Szemöldök gyanta 2-3 napon belül. Koffein tartalmú ital fogyasztása előtte 2-3 órával. Alkohol fogyasztása előtte 4-5 órával. Nyugtató szedése (elernyed az izom). Bármilyen amfetamin származék használata.

UTÁNA NEM SZABAD

Napozni 8-10 napig (UV elváltoztatja a festék színét) Szoláriumozni 8-10 napig. Erős verejtékezéssel járó sport 4-5 napig. Feláztatni a bőrfelületet. Uszoda, szauna 10 napig (fertőzés veszély) Leszedni, kapargatni a vart. Zsíros vagy savas krémek használata. Szemöldökborotválás 10 napig. (szemöldök tetoválás esetén) Nem szabad kitenni a friss tetoválást fertőzésveszélynek. (baktériumok , kórokozók, kutya , macska nyál ...stb)

OTTHONI ÁPOLÁS

Szükség esetén vizes alapú hidratáló, illetve gyulladáscsökkentő tartalmú, sebgyógyulást elősegítő krém. De én adom az after-care készítményt. Amit ajak -és szemöldöktetoválásnál 7-10 napig ápolni kell, nagyon vékony rétegben! Nem szabad, hogy felázzon, de azt sem szabad hagyni, hogy kiszáradjon, naponta kb. 3-4x kenegetni kell. Szemhéjtetoválás esetén, homeopátiás szemcseppet adok, szükség esetén hideg kanállal lehet enyhíteni a kellemetlenségeket, krémezni nem szabad.

A sminktetoválással kapcsolatban , bármilyen felmerülő kérdésére szívesen válaszolok!

 

Kizárólag vasoxid, nikkel, parabén, nehézfém és -allergiamentes sminktetováló pigmentekkel dolgozom, csúcsminőségű gép használatával !

Tetoválás előtt kérjen részletes tájékoztatót, amit az e-mail cím megadásával küldök !

Dombóvári Edina e.v Adószám: 66933430-1-24
A honlapon található képeket szerzői jogok védik, azok
felhasználása engedélyköteles. Minden jog fenntartva 2018.