Angyal Púder
Dombóvári Edina sminkes és sminktetováló, kozmetika

Sminktetoválás

A sminktetoválás speciális pigmentek bőrbe juttatása mechanikai úton, speciális mikropigmentáló készülékkel. A sminktetoválás nagyjából 1-2 évig tart, így a divat és az egyéni ízlés változásának megfelelően időről-időre változtatható.

 

 

De minden esetben körültekintően válasszuk szakembert.

A sminktetoválásnak különböző területei vannak: szemöldöktetoválás, szemhéjtetoválás, szájtetoválás, orvosi-esztétikai tetoválás, hajtetoválás.

Hogy mi a különbség a test tetoválás és a sminktetoválás között ?

A test tetoválás az irha rétegig, sőt bőraljáig terjedhet,ezzel garantálva azt, hogy élethosszig tart, addig a sminktetoválás, csak a hámréteg legalsó sejtsoráig, a bazális rétegig terjedhet, így csak 1-2 évig marad bőrben.

Miért is olyan fontos ez?

Mert a kor előre haladtával az bőr megereszkedik, változik, nem olyanok lesznek a vonások,mint régen. Mindenkinek ajánlott, aki veleszületett és szerzett kozmetikai hibák korrigálását szeretné orvosolni, aki állandóan rohan és nincs ideje sminkelni. Aki egyszerűen szép szeretne lenni - a nap minden szakaszában, illetve az idő múlása miatti elmosódott kontúrok újra rajzolását szeretné.

A sminktetoválásnak vannak kizáró okai, ezért szükséges előtte konzultáció, tájékoztató elolvasása.

A második alkalom nem igazából javítása, inkább véglegesítése az első alkalomnak. Az első és a második alkalom között legalább 1 hónap, de maximum 3 hónapnak kell eltelnie.

Munkám során mindig a természetességre törekszem, a kevesebb néha több elvét követem. A sminktetoválás minden esetben egy szép, de diszkrét megjelenés alapjait adhatja meg.

"Célom: megőrizni, amit a természet adott, pótolni, amit megtagadott és még szebbé tenni, ami már megadatott."

 

 

ELLENJAVALLATOK, AMIK KIZÁRJÁK A TETOVÁLÁS ELKÉSZÍTÉSÉT!

 • BETEGSÉGEK! Meglévő betegség, általános egészségi állapot: (HIV, Hepatitisz, gyógyszerszedés, daganatos betegség, kemoterápia) Minden, amire gyógyszert szed! Minden, amitől lemerültnek, fáradtnak, gyengének érzi magadat! Minden gyulladással és lázzal járó folyamat ide tartozik! Nátha, mandulagyulladás, foggyulladás, influenza, antibiotikum, gyulladáscsökkentők szedése teljes mértékben kizárják a sminktetoválást!  
 • Lézeres és bármilyen SZEMMŰTÉT utáni 2 hónapon belül!
 • AHA-s és lézeres  és egyes KOZMETIKAI KEZELÉSEK utáni 2 hónapon belül!
 • MŰTÉTEK UTÁN, ILLETVE KÖZVETLENÜL ELÖTTE! Műtét esetén fontos tudni, hogy mekkora, milyen műtétről van szó. Ez esetben szintén orvosi beleegyezéssel és a sminktetoválóval előzetes tájékoztatás és megbeszélés alapján történhet csak! Plasztikai beavatkozás és a sminktetoválás között minimum 8 hétnek kell eltelnie! Itt felhívjuk figyelmét, hogy a Szolgáltató által készített sminktetoválásra nem vállalunk felelősséget, ha az eredmények plasztikai műtét után megváltoznak.
 • SZOPTATÁS ÉS TERHESSÉG, HORMONOK! A hormonok nagymértékben befolyásolják a pigment bőrben maradását. Nem bizonyított tény, hogy bizonyos krémek elő és utóápoláshoz használt termékek felszívódnak a szervezetbe, a magzatba. A Szolgáltató semmilyen felelősséget nem vállal ez esetén!
 • MENSTRUÁCIÓ nem kizáró ok, de az első két nap alatt nem ajánlatos sminktetoválást készíteni, érzékenyebb is a vendég!
 • ELVÁLTOZÁSOK A TETOVÁLANDÓ BŐR FELÜLETÉN, anyajegy, szemölcs, bármi, ami pont az adott területen, vagy közelében van! Ilyen felületre NEM TETOVÁLUNK!
 • EKCÉMA, PSORIASIS, GYULLADT HÁMLÓ BŐR.  HEGES BŐR!
 • MŰSZEMPILLA!! Szemhéj tetoválás esetén nem lehet műszempilla!!! Szemhéj tetoválás előtt LEGALÁBB 1 héttel korábban le kell szedni! Az aznap, előzőnap leszedett műszempilla esetén sem készítjük el a szemhéj tetoválását!  Az oldószer, amivel a műszempillát leoldják, megmarja a bőrt. Egy ilyen sérült bőrfelületet nem lehet kellő alapossággal kitetoválni, így a végeredmény biztosan egy hiányos, foltos állapot!
 • KÖTŐHÁRTYA, ÉS EGYÉB SZEM GYULLADÁS! ÁRPA ÉS MINDEN A SZEMEM LÉVŐ ELVÁLTOZÁS KIZÁRJA A SZEM TETOVÁLÁSÁT!
 • AKTÍV HERPESZ!!!  Ha aktív herpesze van, akkor nem csak ajak tetoválás esetén kizáró ok, de az arc más területein is fertőzést okozhat, így ilyen esetben nem készítünk sminktetoválást!
 • INAKTÍV HERPESZ! Ajak tetoválás esetén, ha valaha egyszer is volt herpesze kötelező megelőző jelleggel herpesz elleni gyógyszert szedni, orvosi hozzájárulással. Ennek figyelmen kívül hagyása esetén, semmilyen felelősséget nem vállalunk! Tetoválás utáni herpesz esetén a gyógyult eredmény foltos lesz! Ezért ez esetben nem vállalunk felelősséget az elvégzett munkáért!
 • SZOLÁRIUMOZÁS A TETOVÁLÁST MEGELŐZŐ 36 ÓRÁN BELÜL! Tetoválást követően 3 hétig nem érheti napfény, UV- sugárzás a bőrödet, tehát szolárium sem!  Az UV fény hatására a bőrödben lévő pigmentek aktiválódnak, amik befolyásolják a betetovált pigment színét.

 

BEFOLYÁSOLÓ TÉNYEZŐK, AMIKRŐL KÖTELES TÁJÉKOZTATNI A SZAKEMBERT!

A nyaralás nem kizáró ok, de mindenképp figyelembe kell venni a nyaralás időpontját! A fentiek tekintetében a tetoválás és a nyaralás között minimum 3 hétnek kell eltelni. A nyaralás után, pedig legalább 1 hétnek kell eltelnie, hogy mindenféle probléma nélkül tudjuk elkészíteni a tetoválást!

 • ARCFORMA - A sminktetoválást végzett, gyakorlott szakemberek végzik, akik tisztában vannak az arc formáival, azzal kinek mi áll jól. Az arc egész területére igaz, hogy teljes szimmetria nem létezik egy 3D-s felületen. A sminktetováló megtesz mindent, hogy 100%os alapossággal készítse el a sminktetoválást, de 100% szimmetriát senkinek nem tudunk ígérni, mert nem létezik!
 • EPILEPSZIA, IDEGRENDSZERI BETEGSÉG, VÉRZÉKENYSÉG, SZÍV ÉS ÉRRENDSZERI BETEGSÉG, VÉRALVADÁSGÁTLÓ SZEDÉSE. Ezen megbetegedések esetén fontos az előzetes konzultáció, mert egyes esetekben csak orvosi hozzájárulással készíthető el a sminktetoválás!
 • Cukorbetegség nem kizáró ok, de mindenképp konzultációt igényel, hogy a szakember felmérje a cukorbetegség mértékét és ezzel egyidejűleg tájékoztatást adjon ennek befolyásoló tényezőiről!
 • ALLERGIÁS REAKCIÓ! Nem kizáró ok, de fontos protokollt be kell tartani: (fémek, gyógyszerek, gumikesztyű-latex, lidocain, novocain, tetracain…)
 • RÉGI MEGLÉVŐ, ELRONTOTT TETOVÁLÁS! Kérjük vegye figyelembe, hogy sok szakember nem végez javítást, mert gyakran nehéz elvégezni a munkát, miután a bőr megsérült, az alakot nem megfelelően mérték, vagy rossz pigmentet használtak. Ennek érdekében minden tőlünk telhetőt megteszünk a korábbi sminktetoválás kijavításáért. Ön tudomásul veszi, hogy a Szolgáltató mindent megtesz annak érdekében, hogy javítson a tetováláson, azonban tudomásul kell venni azt is, hogy az eredmények változhatnak. Ha a munka elvállalására sor is kerül, minden tőlünk telhetőt megteszünk a korábbi sminktetoválás helyreállításáért, azonban ilyen esetekben nem tudunk garanciát vállalni az eredményért.
 • RÉGEBBI LÉZERES ELTÁVOLÍTÁS, VAGY EGYÉB ELTÁVOLÍTÁS!

A szalonban használt eszközök allergén mentesek, az Európai Unióban aktuális biztonsági szabályoknak megfelelőek, bevizsgált, minőségi, biztonsági adatlappal rendelkező anyagok. Vannak olyan rejtett, kereszt allergiák, amikkel csak menet közben, vagy a tetoválást követően találkozunk. Ezért fontos tudni minden meglévő, és eddig felismert érzékenységről, allergiáról. Szükségesetén, vendég kérés bőrpróba végezhető, melynek eredménye 72 órával mutatható ki. Allergiás reakció igen ritka, de kialakulása esetén a sminktetováló felelősséggel nem tartozik.

Minden olyan eszközt, amelyet tetoválás során használunk vagy érintkezik testfolyadékokkal, használat előtt sterilizálva vannak, vagy eleve steril csomagolásból a vendég előtt kerülnek kibontásra, és használat után ártalmatlanítjuk. A keresztszennyeződésre vonatkozó irányelveket szigorúan betartatjuk.

Ha a fentiek figyelmen kívül hagyása miatt a sminktetoválás meghiúsul, úgy a vendég köteles a lefoglalt időpontért a sminktetoválás árának 25%-át kifizetni!

Tudomásul veszem, hogy

 • A sminktetoválás minimál invazív beavatkozás, mely évekig tart és az idő múlásával szín módosulás előfordulhat.
 • A tetoválást csak egészséges állapotú bőrön végezhető el!
 •  A sminktetoválás évekig tart és az idő múlásával színváltozás előfordulhat. Az ár egyszeri, díjmentes korrekciót tartalmaz 90 napon belül. A jelzett időtartamon túli, vagy egynél több korrekció árát nem tartalmazza.
 • Köteles vagyok tájékoztatni a kezelést végző szakembert, a hormonális állapotot és a bőr állapotát befolyásoló gyógyszere, gyógyhatású készítmények szedéséről. Mindezek befolyásoló egészségi állapotról, menstruáció ciklusáról, bőrbetegségekről, herpesz hajlamról, illetve minden olyan körülményről, amely a tetoválás problémamentes lefolyását, elvégzését, eredményességét befolyásolja. Amennyiben ezt elmulasztom, a szolgáltató felelősség nem terheli.
 • A tetovált bőrfelület csak az e célra kapott utóápoló krémmel kezelhető. Az utóápolót az első alkalommal kapom meg és a korrekció utáni ápolást is ezzel kell kezelnem. A sminktetoválás után a pigment színe előszőr intenzív, majd 5-7 napon belül kb. 10-50%-kal világosodik, halványabb lesz.
 • Közvetlenül tetoválás után a szín minden esetben sötétebb.  A tetovált felületen a varasodás 7-10 nap. A végeredmény 4 hét múlva lesz látható. A bőr teljes gyógyulásának ideje kb. 28 nap. Ez szükséges ahhoz, hogy gyógyult eredményről beszéljünk.
 • Korrekciónál a szín intenzitása módosítható, valamint minimális formai és technikai módosítást tartalmazza. Teljes formai és technikai módosítást nem.
 • A sminktetoválás minden esetben a korrekcióval együtt lesz tökéletes. Korrekció = második alkalom nélkül a sminktetováló nem vállal felelősséget az elvégzett munkáért! Pénz visszafizetési garancia nincs.
 • A pigment tartóssága technikától és színtől függően 1-2 év. Ez idő alatt a pigment színében módosulások léphetnek fel, főként aktív szoláriumozás, szemöldök festés, savas hámlasztó kozmetikai kezelések és egyes hormon és más tartalmú gyógyszerek következtében.
 • A kozmetikai tetoválás a bőr felső rétegébe történő tetoválás, mely a természetes bőrmegújulási folyamat során idővel halványabb lesz (a tetoválás tartósságát , pigment bent maradását befolyásolja a bőr állapota, kora, a bőr anyagcsere gyorsasága és a bőrápolás), tehát:

- a bőr immunrendszere komoly szerepet játszik a szín, a betetovált pigment halványulásában

magasabb életkor esetében a színek tartósabbak, míg a fiatalok bőrében a halványulás gyorsabb lefolyású

- a nap és a szolárium által okozott gyorsabb színváltozásokért (sötétedés, kivilágosodás) a tetováló felelősséget nem vállal

- az utólagos egyéni színváltozással (pl. szemöldök kivörösödése, szürkülése) kapcsolatban a sminktetováló nem vállal garanciát, de az eltérés, térítés ellenében korrigálható

 • Helyreállító, javító pigmentálás esetén a régi tetoválás befolyásolhatja a felhasznált festék színét, valamint a forma változásából eredő részek fedése esetében eltérést mutathat a bőr eredeti színéhez képest. Ezért a kialakuló színért a Szolgáltató nem vállal felelősséget. Helyreállító pigmentáció utáni sminktetoválás ára csak az egyszeri korrekció árát tartalmazza, a további korrekciók ára alkalmanként fizetendő.
 • A weboldalon található árak érvényesek: www.angyalpuder.hu

 

 

 

A sminktetoválással kapcsolatban , bármilyen felmerülő kérdésére szívesen válaszolok!

 

Tetoválás előtt kérjen részletes tájékoztatót, amit az e-mail cím megadásával küldök !

Dombóvári Edina e.v Adószám: 66933430-1-24
A honlapon található képeket szerzői jogok védik, azok
felhasználása engedélyköteles. Minden jog fenntartva 2018.